top of page
finland-4560725_1280.jpg

Suku goes Art 24.-25.8.2024

Tee sukututkimuksestasi taidetta tai kerro sukusi tarinoita taiteen keinoin

Maalaa sukusi tarina valmiiseen rumpuun

ShamanDrumsFinlandin kokenut ohjaaja Kati Paananen avustaa. Osallistumismaksun 60 € lisäksi maalausta vailla oleva, valmis rumpu (30 x40 cm) ja rumpukapulat 150 €.

Rummutus on ikiaikainen parantamisen muoto

Rummutusta on käytetty eri kulttuureissa muinaisista ajoista lähtien. Meidän geeneissämme on jonkinlainen kuva rummutuksesta tulen ympärillä. Muinaisista ajoista lähtien rumpuja on käytetty seremonioihin, parantamiseen, heimojen kokoontumiseen ja siirtymäriitteihin. 

Kehärumpu on rytmisoitin muiden joukossa, mutta useille se on henkilökohtainen taika-/voimaesine, jonka uskotaan auttavan kehon ja mielen hoitamisessa. Rumpu hankitaan työvälineeksi, yhteyden muodostamiseksi henkimaailmaan, henkiseen kasvuun, itsehoitovälineeksi esim. stressiin, traumoihin ja unettomuuteen, seremoniasoittimeksi, rumpupiireihin ja retriitteihin. Monille se on meditaation ja rauhoittumisen väline. 

Tämän ainutlaatuisen työpajan myötä rumpuperheeseen tulee uusi käsite: SUKURUMPU

Sukurumpu vihitään halutun kokoonpanon, esimerkiksi oman perheen käyttöön. Sen kalvolle suunnitellaan ja maalataan perheelle tärkeitä asioita: eläimiä, luontoa, symboleita, esivanhempia, edesmenneitä rakkaita ja siihen voi kuvata myös nykyhetkeä. Maalaus voi olla tyyliltään millainen vain ilmentäen parhaiten juuri teidän perhettänne.

Uniikki sukurumpu siirtyy sukupolvelta toiselle ja se on todellinen arvokas voimaesine

Rumputyöpajassa suunnitellaan sukurumpu ensin paperille, jonka jälkeen se piirroitetaan rumpukalvolle, johon se maalataan. Tyyli on täysin vapaa ja saat ammattitaitoista ohjausta joka vaiheessa. Ennen työpajaa saat pienen kotitehtävän, joka auttaa sinua hahmottamaan mitä asioita haluat rumpuusi kuvattavan.

sarjis_II.jpg

Kerro sukusi tarinoita tekoälyn avulla

Tutustu Juha Vuorelan ohjauksessa erilaisiin mahdollisuuksiin käyttää tekoälyä sukututkimuksesi tarinoiden herättämiseksi eloon; tee sukusi tarinoista sarjakuvia, herätä sukukuvasi eloon DeepStoryn avulla, väritä kuvia tai kohenna niiden laatua. Osallistumismaksu 60 €.

Unohda rajoitteet, avaa mielikuvituksesi portit! 

Osallistu ainutlaatuiseen työpajaan, jossa opit käyttämään tekoälyn voimaa sukutietojesi visualisoinnissa. Teemme yhdessä ja erikseen mm. sarjakuvien aihioita tarinoiden pohjalta

Sukupuu_moderni.jpg

Suunnittele ja toteuta uniikki sukupuu

Tutustu Annikka Heikuran ohjaamana kuvallisen sukupuusi uusiin ulottuvuuksiin. Tee sukupuusta kotisi katseenvangitsija tai suunnittele ja toteuta perinteinen sukupuu. Osallistumismaksu 60 €, materiaalimaksu 10 €.

Sukupuu-työpajassa voit laittaa luovuutesi peliin

Luo sukututkimuksestasi jotain ainutlaatuista, jota ei löydy mistään muualta. 

Sukupuu ei ole pelkästään piirustus tai kokoelma nimiä, päivämääriä ja sukuhistoriaa. Se voi olla tehokas väline henkilön olosuhteiden ja ongelmien ymmärtämiseen sekä parantamiseen.

Sukupuu antaa meille arvokasta tietoa alkuperästämme ja selittää jossain määrin, mistä olemme peräisin. Jotkut koulukunnat uskaltavat väittää, että sukupuun avulla voimme selvittää, miten suvun piilotajunta vaikuttaa henkilökohtaiseen piilotajuntaan.

Suunnittele ja toteuta taiteen keinoin oma sukupuusi, josta voit myöhemmin painattaa printtejä jälkipolville.

Vaakuna_700.jpg

Suunnittele suvulle oma vaakuna, viiri tai banneri

Teemu Paananen ohjaa sinua suvun vaakunoiden, salkoon nostettavien ja pöytäviirien s

aloihin. Suunnittele ja toteuta prototyyppi. Kerro suvustasi heraldiikan keinoin! Osallistumismaksu 60 €, materiaalimaksu 10 €.

Ennen vanhaan vaakunoita suunniteltiin aatelissuvuille - tee nyt muutos!

Mikään ei kuitenkaan estä sinua suunnittelemasta suvullesi omaa vaakunaa! Ennen joukko-osastotunnukset ja liput olivat tärkeä osa johtamisjärjestelmää; ne näkyivät kauas ja eroittuitivat toisistaan. Suunnittele nyt suvullesi oma vaakuna, jota voit käyttää myös isännän viirin yläosassa ta pöytäviirissä (bannerissa). 

Muuta mukavaa!

Rumpurentoutus-sessiot

Kehoa ja mieltä tasapainottava hetki alkaa lempeästi rentouttavalla hengitysharjoituksella ja eri perkussioilla tehdyillä äänimaisemilla. 

Rumpurentoutuksessa maadoitutaan kehärumpujen soinnin rentouttavaan kosketukseen ilman mitään suorittamista tai vaatimuksia. Matalataajuuksinen ääni resonoi koko kehossa, kantaa, hoitaa ja tarjoaa samalla moniaistimuksellisen elämyksen.

Rentouttajina toimivat musiikkiterapiaa opiskelleet Kati ja Teemu Paananen Taikalaaksosta.

Rumpurentoutus kestää  tunnin. Mukaan tarvitset vain mukavat vaatteet.

Hinta: 15 €/hlö (max 20 hlö)

Tiimimme

Tämä on tiimimme: Taiteen ja sukututkimuksen saralla pitkään työskennelleitä ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan ja ohjaamaan sinua. Osa kuvista on tehty AI-avusteisesti.

Järjestäjät

 • Juhan Suku

 • ShamanDrumsFinland

 • Sukuni Juuret

 • Taideniitty

 • Taikalaakso

 • Varkauden museokeskus Konsti

Tapahtuman aikataulu

 • Otamme alustavia ilmoittautumisia vastaan 30.6.2024 saakka. (Et siis tarvitse vielä maksaa mitään)

 • 1.7 päätämme, onko osallistujamäärä sellainen, että tapahtuma voidaan toteuttaa

 • Jos ja kun tapahtuma toteutetaan, niin laskut osallistujille lähtevät 1.7 - maksuaika 14 päivää

 • Tässä yhteydessä saat myös tarkempia ohjeita

20220625_174218.jpg

Haluan ilmoittautua!

Kiitokset ilmoittautumisesta!

Alustava ilmoittautuminen on päättynyt

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram
 • LinkedIn
bottom of page